Ubåtskrig

Ubåtskrig är ett krig som består av undervattens krigföring är ett mer långtgående krig och kan bestå av alla typer av krigföring genomfört vattnet att ta undervattensbilder rivningar, minläggning etc.

 De första kända ubåtar användes under inbördeskriget och var inte särskilt effektiva alls. De var besvärliga och opraktiska. De var tvungna att drivas och manövreras av submariners hand som tröttande och tidskrävande. Inledningsvis de förstörde målet fartyget genom att attackera en sprängladdning till det och försöker fly innan laddningen gick. De var mycket ineffektiv och många av de första submariners omkom i processen. Deras användning var ganska mycket övergavs tills de förbättras och gjorde tekniskt tillräckligt bra för att utföra sin avsedda uppgift. Under delårsperioden pansarbåtar har experimenterat med som krigsfartyg. Den ironclad var ett skepp, men skiljer sig från den vanliga fartyg i den meningen att de flesta av dess skrov förblev under vattnet. Den största vanföreställning av ironclad fartyg var att de var långsamma och svåra att manövrera. De var också svårt att sikta och skjuta på ett effektivt sätt.

  

 Ubåten kom till sin rätt under första världskriget. Vi har alla hört talas om de tyska U båtarna som var små ubåtar som används för att attackera allierade sjöfarten. Tyskarna var förutseende nog att se fördelarna med denna typ av krigföring, och beslutsamhet att bygga en ubåt flotta som var ganska effektivt. U båt krig kan ha varit alltför effektiva eftersom de skulle urskillningslöst attackera handelsfartyg. Deras sjönk amerikanska handelsfartyg är den enskilt viktigaste faktorn som förde USA in i det kriget.

 Ubåtar används främst för att attackera ytfartyg, men de kan också användas för att attackera andra subs samt landbaserade mål. Äldre ubåtar var begränsade i att de var dieseldrivna och var tvungen att ytan ganska ofta. De var sårbara när de dykt så detta var en stor nackdel. De var också begränsade till användning av torpeder som offensiva vapen även om många var utrustade med en liten kaliber kanon eller en kulspruta på sina däck. Moderna ubåtar kan utrustas med kärnvapen samt konventionella missiler som tillåter dem att attackera mål som kan vara belägna djupt inåt landet.

 Ubåtar används också för att avläsa hur stora militära flottor är, samla intelligens, patrull, och distribuera speciella operationer trupper nära till stranden.

 Som ubåtskrig började att utveckla och användning av ubåtar blev mer utbredd motsatta flottor började utveckla olika taktiker för att kunna bekämpa eller neutralisera dem. Därför ubåtar måste öka sina egna resurser för att inte förstöras.

 De atomdrivna ubåtar i dag kan röra sig genom vattnet snabbare än dom dieseldrivna ubåtar. De kan också vara till sjöss och under ytan mycket längre tidsperioder, och definitivt inte behöver tankas till havs

Be Sociable, Share!